Echipa de campanie a președintelui Donald Trump a anunțat că nu va mai lucra cu Sidney Powell, o controversată avocată

Donald Trump
Donald Trump
23 noiembrie 2020, 10:06

‘Sidney Powell practică dreptul în mod individual. Ea nu este un membru al echipei juridice a lui Trump’, a declarat într-un comunicat avocatul personal al lui Trump, fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani. ‘Ea nu este nici avocatul personal al preşedintelui’, a adăugat Giuliani.

Trump, care nu recunoaşte că a pierdut alegerile prezidenţiale, a afirmat pe 14 noiembrie pe Twitter că Sidney Powell ar fi un membru al echipei sale juridice, la fel ca Giuliani şi Jenna Ellis, o consilieră juridică a campaniei lui Trump.

Echipa de campanie a lui Trump se străduieşte să inverseze rezultatele alegerilor prezidenţiale în mai multe state americane, printre care Pennsylvania şi Michigan.

Anunţul făcut duminică de Giuliani intervine după o conferinţă de presă în care echipa de avocaţi a lui Trump, în principal Giuliani însuşi şi Sidney Powell, au susţinut existenţa unei ‘conspiraţii naţionale’ ce ar avea drept scop să-l priveze pe Trump de victoria sa.

Avocaţii nu le-au furnizat jurnaliştilor prezenţi dovezi concrete ale acuzaţiilor lor, declarând că vor prezenta aceste dovezi în justiţie.

Sidney Powell a afirmat în această conferinţă de presă şi a repetat-o de atunci că în realitate Trump l-a bătut la mare distanţă pe adversarul său, democratul Joe Biden. Mass-media americane îi atribuie lui Biden 306 mari electori, cu 36 mai mulţi decât cei 270 necesari pentru a fi proclamat preşedinte de colegiul electoral.

Powell susţine de asemenea că sisteme electronice de fraudă electorale legate de Venezuela şi Cuba au fost utilizate pentru a frauda alegerile şi a fura milioane de voturi pentru Trump.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite