Ecouri în presa internațională după vizita fulger a lui Emmanuel Macron în România

25 august 2017, 11:55

Les Echos scrie că, în problema muncitorilor detașați, „Macron nu este la unison cu președintele român”. Klaus Iohannis nu i-a dat un cec în alb privind reforma directivei europene.

„Macron nu obține susținere clară în România”, spune France 24 și arată că acordul oferit de Klaus Iohannis a fost „măsurat”. Președintele român a apeciat că directiva europeană privind muncitorii detașați trebuie îmbunătățită, însă fără să-și exprime acordul clar cu Emmanuel Macron privind necesitatea de a face acest lucru până în ianuarie”, adaugă site-ul televiziunii franceze.

„Emmanuel Macron, la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: Ceea ce ne dorim cu toții este o directivă pe detașare, plus o directivă pe transport”

Reuters scrie că „Macron s-a confruntat cu o Românie prudentă în privința muncitorilor detașați” și descrie susținerea oferită de București drept „lipsită de entuziasm”.

„Cooperare în domeniul militar. Airbus și MBDA au semnat acorduri cu IAR Ghimbav și ROMARM”

Associated Press relatează că Macron este „convins” că statele membre ale Uniunii Europene vor ajunge la un acord, până la sfârșitul anului, privind muncitorii detașați – forța de muncă ieftină din Europa de Est, detașată temporar în țări europene mai prospere. AP notează că liderul francez a salutat, după o discuție cu omologul său român, dorința României de a „lucra împreună” cu Parisul în acest dosar. Agenția de presă americană explică faptul că muncitorii detașați din națiuni est-europene, inclusiv România și Polonia, continuă să contribuie la sistemele fiscale și de securitate socială din țările de origine, permițându-le angajatorilor să îi angajeze pentru sume mai mici decât în țările occidentale. Majoritatea lucrează în construcții, însă mulți lucrează și ca sudori, electricieni sau îngrijesc bătrâni.

„Franța trebuie să fie aproape de România”. Vizita la București arată determinarea lui Emmanuel Macron de a păstra Europa unită

Agenția de presă France Presse se concentrează pe o declarație făcută de Macron la Ambasada Parisului, potrivit căreia „Franța nu este reformabilă”, dar a făcut alegerea „puțin nebunească” pentru un om politic nou și poate adera la o „transformare în profunzime pentru a duce o luptă mai mare decât ea”.

„Emmanuel Macron vrea să reformeze UE. Christophe Barbier (L’Express), despre miza vizitei liderului de la Elysee în România”

Colega noastră Roxana Zamfirescu a avut două relatări în direct pentru unul dintre cele mai importante canale de televiziune din Franța despre vizita lui Emmanuel Macron la București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite