EDIȚIE SPECIALĂ LA TVR | Părerea specialiștilor: Vaccinarea este singura soluție pentru a învinge pandemia
23 Octombrie 2021, 13:15 (actualizat 24 Octombrie 2021, 09:27)
(actualizat 24 Octombrie 2021, 09:27) | Știrile TVR

15 medici renumiți din România au pus cap la cap toate argumentele pentru a arăta că vaccinarea este singura armă pe care omenirea o are împotriva pandemiei de COVID. Dezbaterea a avut loc aseară, la TVR, într-o ediție specială  organizată cu sprijinul Colegiului Medicilor, într-un moment în care țara noastră se află în scenariul cel mai sumbru, la care nu se aștepta nimeni.

Specialiștii invitați de Știrile TVR au vorbit despre vaccin, despre antivaxeri, despre rata scăzută de vaccinare de la noi și au răspuns întrebărilor venite de la telespectatori. Medicii au recunoscut că o parte din vina pentru vaccinarea scăzută o poartă și breasla lor care nu a putut să-i sancționeze pe cei care au ieșit în public și au mințit.

Medicii cred că, de multe ori, mesajul lor a trecut în planul doi și pentru că ativaxerii au fost mult mai vocali și au invadat spațiul public.

În contextul în care varianta DELTA a virusului a arătat că și cei tineri pot face forme grave de COVID, pediatrii susțin că părinții ar trebui să se teamă mai puțin de efectele secundare ale vaccinului și mai mult de efectele pe termen lung ale unei eventuale forme severe.

Valul 4 al pandemiei a sufocat practic spitalele covid. Mii de oameni ajung zilnic în unitățile medicale cu forme severe ale bolii. Cei mai mulți merg prea târziu, după tratamente luate acasă, adesea după ureche.

Toți medicii care au participat la ediția specială a TVR sunt vaccinați, majoritatea și cu doza a treia.