EDIȚIE SPECIALĂ. Totul despre vaccinarea împotriva COVID-19. Preşedintele Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie: Cele mai noi date arată că femeile însărcinate se pot vaccina

18 ianuarie 2021, 20:54

Femeile însărcinate se pot vaccina împotriva COVID-19. Este o recomandarea transmisă ginecologilor după cele mai noi date primite – a anunţat, la Televiziunea Română, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie. Pentru prima dată, TVR şi Colegiul Medicilor din România au adus în fața dumneavoastră medici de top din mai multe specialități care au răspuns în direct la o mulţime de întrebări privind vaccinarea anti-COVID venite de la pacienţi.

Președintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu s-a aflat în studioul Televiziunii Române, alături de alți medici specialiști, pentru o dezbatere menită să ofere răspunsuri, în mod corect și transparent, la întrebări privind una dintre cele mai fierbinți teme ale momentului: vaccinarea împotriva Covid-19.

Totul despre etapele vaccinării, despre impactul ei asupra populației, am aflat din dialogul jurnalistei TVR Alina Stancu cu invitații în platou și online, la „Ediție specială: dezbatere etapa II vaccinare anti-Covid-19”, difuzată în direct, la TVR 1.

 

Este pentru prima dată când Colegiul Medicilor din România și TVR își unesc forțele pentru a aduce în fața publicului medici din atât de multe specialități, pentru a oferi informații cât mai clare și mai complete românilor.

La dezbatere au participat 13 medici din 12 specialități diferite, care au răspuns la cele mai importante întrebări privind vaccinarea anti-Covid-19 (boli infecțioase, pneumologie, epidemiologie, diabet, cardiologie, endocrinologie, oncologie, obstetrică-ginecologie, medicină internă, medicină de familie, hematologie, alergologie).

În platoul TVR, alături de Alina Stancu, i-am întâlnit pe prof. dr. Daniel Coriu – Președintele Colegiului Medicilor din România; dr. Andreea Moldovan – medic epidemiolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății; șef lucr. dr. Beatrice Mahler – medic pneumolog. Iar pentru a respecta toate criteriile de protecție epidemiologică, dar și pentru a aduce în fața publicului răspunsuri din cât mai multe specialități, se vor alătura online conf. univ. dr. Bogdan Timar – medic diabetolog, decanul Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara; conf. univ. dr. Alexandru Scafa Udriște – medic cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență București; prof. univ. dr. Cătălina Poiană – medic endocrinolog, președintele Societății Române de Endocrinologie; conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu – medic infecționist, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”; conf. univ. dr. Dana Lucia Stănculeanu – medic oncolog, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România; prof. univ. dr. Diana Deleanu – medic alergolog, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca; prof. univ. dr. Cristian Băicuș– medic de Medicină Internă, Spitalul Clinic Colentina; prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu – medic ginecolog, Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie; dr. Călin Bumbuluț – medic de familie, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România; șef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță – Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

În propunerea participanților la dezbatere, Colegiul Medicilor din România a ținut cont de specialitățile implicate în tratarea pacienților cu COVID-19 și de ariile terapeutice pentru persoanele desemnate să intre în etapa a II-a de vaccinare.

În acest fel, telespectatorii au primit răspunsuri de la medici cu notorietate publică, care au fost implicați și până în acest moment în diseminarea mesajelor aferente vaccinării COVID-19, dar și de la medici tineri, de perspectivă, din specialități ce vizează etapa a II-a de vaccinare (diabet, cardiologie etc.).

Zilnic, la Telejurnal, medici specialiști vin cu explicații și lămuriri suplimentare privind vaccinarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite