Ședință a coaliției de guvernare pentru stabilirea unor măsuri de sprijin în domeniul energiei

Preț energie electrică
Preț energie electrică
22 februarie 2022, 08:48

ACTUALIZARE Liderii Coaliţiei au căzut de acord pe reducerea accizei la carburanţi şi prelungirea schemei de plafonare şi compensare a preţurilor la energie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că în şedinţa coaliţiei de guvernare va fi prezentat actul normativ cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale pentru următoarea perioadă.

Am văzut prezentarea făcută succint de premierul Nicolae Ciucă şi mă bucur că aproape toate propunerile PSD făcute încă din luna ianuarie şi prezentate şi de purtătorul de cuvânt la sediul partidului, prezentate şi de noi în şedinţa de coaliţie atunci când s-a decis să se vină cu ordonanţa de urgenţă pe lunile februarie şi martie, se vor regăsi în viitorul act normativ pe care o să îl propună Guvernul. (…) În cursul zilei de mâine (marţi – n.r.) vom avea o întâlnire de coaliţie, unde ni se va prezenta acest document ori de premier, ori de ministrul Energiei„, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

PNL va propune, marţi, în şedinţa coaliţiei, prelungirea compensării facturilor şi în aprilie, potrivit unor surse liberale.

De asemenea, liberalii cer pact pe energie până în anul 2026, prin care o sumă fixă să fie investită anual în acest domeniu.

Premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu mai mulţi miniştri de linie pe tema gestionării efectelor creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, în care au fost analizate măsurile în vigoare şi pachetele de sprijin pentru toate categoriile de consumatori pentru perioada următoare, urmând ca măsurile avute în vedere după 1 aprilie să fie discutate marţi în şedinţa coaliţiei.

La discuţii au participat miniştrii Energiei, Virgil Popescu, Finanţelor, Adrian Câciu, Muncii, Marius Budăi, Economiei, Florin Spătaru, Antreprenoriatului, Constantin Cadariu, Mediului, Tanczos Barna, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean, şi consilierul de stat George Agafiţei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă