Educatoare acuzată că bătea copiii. ”A trântit-o pe oliță și i-a zis să tacă, că o dă afară”

11 mai 2022, 12:16

Situația revoltătoare s-ar fi petrecut la creșă numărul 6 din cartierul Trivale, Pitești, aflată în subordinea Primăriei. Acolo sunt îngrijiți copii cu vârstă până în trei ani. Denunțul a fost făcut chiar de șefa creșelor din Pitești, care a fost sesizată de administratoarea unității. Aceasta a citit discuțiile de pe un grup al părinților, în care aceștia se plângeau de purtarea abuzivă a educatoarei față de copiii lor.

Denisa Bălan, director creșe Pitești: Erau niște discuții generale, iar eu am simțit nevoia să intervin in sensul de a sesiza comisia de disciplină a instituției cu privirea de a efectua o cercetare disciplinară.

Inițial, la nivelul creșei a fost începută o o anchetă internă. Ulterior, cazul a ajuns și în atenția polițiștilor, după ce părinții unei fetițe au depus o plângere în care acuzau că educatoarea le-a lovit copilul. Drept urmare, femeia a fost reținută.

Tatăl fetiței lovite: A acuzat niște dureri în jurul zonei intime, a zis că a lovit-o d-na Petruța. A trântit-o pe oliță, după care a spus că a început să plângă și i-a spus să tacă, că o dă afară.

Angajata nu recunoaște acuzațiile care i se aduc.

Purtător de cuvânt IPJ Arge, Mădălina Epure: Polițiștii de la cercetări penale au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal purtare abuzivă și au reținut o femeie de 44 de ani din Pitești. S-a stabilit faptul că femeia ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă.

Femeia a fost reținută

Părinții celorlalți copii au fost șocați când au auzit vestea că una dintre educatoarele creșei este acuzată de abuz fizic asupra micuților.

trebuie să se dovedească și după să tragem concluzii. NU am avut probleme cu copilul meu aici, a fost f bine îngrijit.

Între timp, educatoarea a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. În toată această perioadă, ea nu are voie să meargă la serviciu și nici să interacționeze cu copiii. De asemenea, ea riscă să fie concediată de primărie, dacă se va dovedi că este vinovată de abuz fizic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite