Educatoare din Ploiești, diagnosticată cu tuberculoză. Copiii au fost testați, iar rezultatele sunt așteptate săptămâna viitoare
18 Martie 2023, 14:00 (actualizat 18 Martie 2023, 14:30)
(actualizat 18 Martie 2023, 14:30) | Știrile TVR

Situație îngrijorătoare la o grădiniță din Ploiești, unde una dintre educatoare a fost depistată cu tuberculoză, o boală foarte contagioasă. Educatoarea a venit la grădiniță și în perioada în care se simțea rău, însă după diagnosticare s-a internat. Toți copiii au fost testați, iar rezultatele vor fi gata săptămâna viitoare.

Deși avea dureri puternice de spate și o stare vizibil alterată de sănătate, educatoarea a continuat să vină la grădiniță. După câteva zile, a decis să meargă la medic.

Prin telefon, AUREL GRAUR, purtător de cuvânt ISJ Prahova: În ziua de luni, o doamnă educatoare acuza dureri de spate, a fost consiliată să meargă la policlinică să-şi facă radiografie. Doctoriţa a constatat că există nişte probleme acolo și i-a interzis să mai meargă la grădiniţă. Educatoarea a ajuns la spitalul de pneumologie și s-a confirmat că are o formă incipientă de TBC.

Încă de a două zi, grădinița a fost dezinfectată, iar copiii au rămas acasă.

Prin telefon, AUREL GRAUR, purtător de cuvânt ISJ Prahova: Colegii din grădiniță au mers și ei la policlinică și și-au făcut radiografie. Au ieșit toți foarte bine.

Și copiii au fost testați.

Prin telefon, GEORGE PUNGARU, DSP Prahova: Luni se vor citi rezultatele. Apare o roșeaţă la locul injectării la cei care sunt pozitivi. La cei care nu sunt, nu apare nimic.

Educatoarea infectată cu tuberculoză va rămâne internată în spital două săptămâni.

Tuberculoza este o boală care afectează mai ales plămânii. Este foarte contagioasă și poate duce la deces dacă nu este tratată.