Efectele vremii: Copaci căzuți, cabluri electrice rupte, autoturisme avariate. Mai mulți bucureșteni au rămas fără curent electric

11 ianuarie 2021, 14:03

Capitala și județele din Oltenia și Muntenia s-au aflat sub avertizare cod galben de ninsori. În aceste zone, ploaia s-a transformat treptat în ninsoare. Meteorologii așteptau chiar 20 de centimetri de zăpadă. S-au depus însă mai puțin.

Chiar și așa, în Capitală au apărut problemele. Pe șoseaua Dobroiești, a căzut un stâlp de electricitate. Era șubrezit după ce o mașină intrase în el și, acum, din cauza cablurilor grele, pline de zăpadă, s-a prăbușit.

Locuitorii din zonă au rămas fără curent electric, dar angajații de la Electrica au remediat situația.

În cartierul Rahova, un copac putrezit s-a prăbușit peste mai multe mașini. Era putred și localnicii spun că au sesizat ADP-ul de acum 3 ani.

Proprietarul unei dintre mașinile avariate spune că va cere despăgubiri de la Administrația Domeniului Public.

A fost foarte dificil și pentru pietoni, mai ales la treceri și în stațiile de autobuz. Pe jos s-au format bălți.

Pentru Capitală, meteorologii prognozează noi căderi de zăpadă în zilele următoare, dar și temperaturi scăzute.

__________________________________________________

Ninsorile și vântul puternic afectează mare parte din țară. În toate porturile, operaţiunile au fost suspendate. Zăpada vine însă după ore bune de ploaie, cum s-a întâmplat și în București, și a provocat pagube importante.

În contextul fenomenelor meteorologice prognozate, în această perioadă, s-au semnalat efecte la nivelul a şase judeţe – Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Sibiu, Timiş şi municipiul Bucureşti, unde pompierii au intervenit pentru deblocarea a patru autovehicule derapate, precum şi pentru degajarea copacilor căzuţi şi cablurilor electrice rupte, fiind avariate mai multe autoturisme. În urma acestor evenimente, nu au fost înregistrate victime.

Ca urmare a vremii nefavorabile, şi traficul rutier a fost temporar restricţionat, pe un sens de circulaţie, pe un drum naţional (DN 72/DB) pe Autostrada A1 pe sensul Deva către Sibiu şi este în continuare blocat pe DN 6/DJ, din cauza unui autotren derapat.

De asemenea, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Peste 11.400 de gospodării au rămas fără curent electric în Prahova

Peste 11.400 de consumatori din judeţul Prahova sunt nealimentaţi cu energie electrică, luni după-amiază, din cauza avariilor produse ca urmare a ninsorii abundente din ultimele ore.

Conform Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, 11.425 de consumatori din 14 localităţi, respectiv Cărbunari, Poienarii Burchi, Brăteşti, Târgşorul Vechi, Puchenii Mari, Puchenii Moşneni, Gorgota, Balta Doamnei, Potografu, Pietroşani, Dumbrava, Ciupelniţa, Radila şi Crivina – nu beneficiază de electricitate.

Echipe specializate se află în teren pentru remedierea problemelor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării