Eforturi pentru animalele de la Grădina Zoologică din Kiev. ”Când se opreşte curentul electric şi nu mai este căldură, trebuie să găsim soluții pentru ca animalele să nu îngheţe
01 Februarie 2023, 09:28 (actualizat 01 Februarie 2023, 10:40)
(actualizat 01 Februarie 2023, 10:40) | Știrile TVR

O lecție de dragoste față de animale este dată de angajații Grădinii Zoologice din Kiev. Cu toate că orașul suferă de pe urma bombardamentelor armatei ruse, iar oamenii suferă de frig și nu au curent electric ore întregi, animalele sunt protejate cât mai bine. Așa că, în spațiul în care se afla gorila Tony, temperatura este ținută permanent la 20 de grade, cu multe sacrificii.

Războiul a schimbat viața și animalelor de la Gradina Zoologică din Kiev. Frigul amenință animalele obișnuite cu temperaturile ridicate, iar angajații parcului zoologic au fost nevoiți să ia măsuri urgente. O mare atenție a fost acordată lui Tony, un mascul gorilă. Care are nevoie de o temperatura de cel puțin 20 de grade în perimetrul în care trăiește.

Valentina Dykarova, specialist, Grădina Zoologică din Kiev: Când se opreşte curentul electric şi nu mai este căldură, trebuie să ne gândim la soluţii pentru primatele noastre, astfel încât să nu îngheţe. Au nevoie de o temperatură de cel puţin 20 de grade Celsius. De aceea am instalat aici o centrală pe lemne aici în secţiunea primatelor, unde trăieşte gorila noastră, Tony. Facem foc în fiecare dimineaţă, aşa că el are întotdeauna 20 de grade.

Din cauza frigului, primatele au devenit mai puțin active și mănâncă din ce în ce mai puțin. O mână de ajutor pentru animalele de la Zoo Kiev a venit din partea Grădinii Zoologice din Berlin,

Christiane Reiss, reprezentantă a Zoo Berlin: Am strâns 400.000 de euro în ultimul an pentru Zoo Kiev. Sunt foarte mulţi bani şi am fost uimiţi de câţi iubitorii ai Grădinii Zoologice din Berlin şi împrejurimi au dorit să ajute. Suntem fericiţi că acum putem trimite la Kiev generatoare cumpărate cu aceşti bani.

Ajutoarele vor veni la timp, în condițiile în care temperaturile din Kiev ajung în timpul nopții și la minus 10 grade Celsius iar generatoarele ucrainenilor nu pot asigura temperaturi confortabile tot timpul.