Șeful Energoatom a cerut demilitarizarea centralei de la Zaporojie. Acesta acuză Rusia că a plasat mine la unitatea nucleară

Centrala nucleară Zaporizhzhia
Centrala nucleară Zaporizhzhia
8 august 2022, 12:38

Directorul Energoatom a făcut aceste comentarii la televiziune după ce Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc că bombardează centrala nucleară – cea mai mare din Europa – care se află în sudul Ucrainei și este ocupată de ruși.

În același timp, Energoatom a postat pe canalul său oficial Telegram acuzând Rusia că a plasat mine la centrala nucleară. Energoatom susține că îl citează pe „șeful forțelor de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale Federației Ruse, generalul-maior Valeri Vasiliev”, care ar fi spus: „Am instalat mine în toate instalațiile importante ale centralei nucleare Zaporojie. Și nu ascundem asta de inamic. I-am avertizat. Inamicul știe că fabrica va fi fie rusească  fie a nimănui.”

Centrala nucleară Zaporojie funcționează normal, potrivit declarațiilor lui Ievgheni Balitski, șeful administrației instalate de Rusia din regiunea ocupată Zaporojie.

Oficialul rus a declarat pentru Interfax: „Avem informații de la armată și de la reprezentanți ai Rosatom din Rusia, care sunt aici și urmăresc situația. Avem informații de la ei că totul funcționează în regim normal.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite