Șeful marinei militare din Germania a demisionat, după ce a declarat că Vladimir Putin merită respect

23 ianuarie 2022, 14:51

Viceamiralul Kay-Achim Schönbach a făcut aceste declarații în timpul unei discuții la un seminar organizat de un think tank în India. Înregistrarea video a fost publicată pe mediile sociale. Comentariile sale au venit într-un moment sensibil după ce Rusia a masat 127.000 de militari și armament greu la frontiera cu Ucraina. Aliații din NATO, în special Statele Unite, fac eforturi diplomatice pentru a preveni o escaladare.

Vice-amiral Kay-Achim Schönbach, fost comandant al marinei militare germane: „Miniştrii m-au întrebat: ce credeţi că vrea Rusia cu adevărat … este Rusia interesată să aibă o fâşie mică şi îngustă din Ucraina pe care s-o integreze? Am spus: Nu, este un nonsens! Cred că Putin pune presiune pe ei pentru că poate!”

El ştie că divide Uniunea Europeană. Ceea ce vrea cu adevărat este respectul. Vrea când se privesc în ochi să vadă respect! Şi, Dumnezeule, să oferi cuiva respect nu costă mult, chiar nimic.

Rusia neaga că ar intenționa să invadeze Ucraina.

Kay-Achim Schönbach, fost comandant al marinei militare germane: „Rusia este o ţară veche, Rusia este importantă pentru că şi noi, India şi Germania, avem nevoie de Rusia împotriva Chinei.”

Schönbach a fost aspru criticat de ministrul apărării, care a precizat că declarațiile viceamiralului nu reflecta poziția Germaniei.

Fostul comandant al marinei militare germane și-a cerut scuze pentru comentariile făcute. El a spus că afirmațiile sale au pus ministerul apărării în dificultate, iar demisia sa a fost absolut necesară pentru a evita afectarea imaginii forțelor navale, a forțelor armate germane și, mai ales, a Germaniei însăși. Ucraina a cerut respingerea publică a declarațiilor viceamiralului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei