Elevii au pierdut aproape o treime din orele de școală din cauza epidemiei de COVID-19. Specialiștii spun că soluția ar fi înființarea de unități after school susținute de stat

Școală. Elevi. Arhivă
Școală. Elevi. Arhivă
5 octombrie 2020, 15:28

Specialiștii au constatat că elevii din diverse cicluri au pierdut în anul școlar 2019-2020, din cauza pandemiei de COVID-19, între 209 și 374 de ore de școală, dacă nu au avut acces la școala online. Acest lucru înseamnă aproape o treime din cele 35 de săptămâni de școală.

Tot specialiștii au stabilit că una dintre soluţiile la această problemă este educaţia remedială, care a devenit principala preocupare a unor societăți cu sisteme de educație dezvoltate, unde redeschiderea școlilor a adus în prim-plan golurile pe care absența școlii și a cursurilor online le-a lăsat în educația elevilor.

Pentru a asigura un sprijin profesorilor care fac educație remedială la clasă, în aceste prime săptămâni din noul an școlar, o opțiune viabilă ar fi un sistem de after-school susținut de stat.

Problemele cele mai mari sunt în mediul rural. De aceea, World Vision România continuă din luna octombrie programul „Școală după şcoală” în mediul rural pentru peste 5.000 de copii. Prin acest program, fundația oferă masă caldă și ore de educație remedială în regim after-school.

Acolo unde acestea nu se pot derula din cauza cazurilor de îmbolnăvire, se vor acorda tichete de masă sau masa la pachet pentru acasă, concomitent cu ore de educație remedială online, urmate de vizite de monitorizare. Fundaţia World Vision România desfăşoară proiecte în peste 300 de şcoli din mediul rural.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite