Elevii cer decizii privind redeschiderea școlilor. Acțiuni de protest organizate în mai multe orașe din țară

3 august 2020, 09:59

Asociațiile elevilor din mai multe județe din țara cer autorităților răspunsuri pentru anul școlar 2020 – 2021. Elevii atrag atenția că Guvernul trebuie să asigure copiilor acces la educație indiferent de mediul din care provin.

Ei spun că scenariile apărute în spațiul public ridică o serie de întrebări, fie că e vorba de varianta clasică sau de cea hibrid.

De la Constanţa, elevii au trimis o listă cu revendicări și un ceas, pentru a transmite că timpul trece și trebuie luate urgent măsuri.

Elevii din Bucureşti au pichetat Guvernul, ţinând în mână foi mâzgălite, reprezentând planurile autorităţilor pentru noul an şcolar.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că încă se fac analize cu privire la modalitatea în care se vor desfăşura cursurile în noul an, subliniind că Executivul pregăteşte deschiderea şcolilor „pentru orice scenariu”.

Legea care le acordă elevilor şi profesorilor tablete la cerere ar putea fi și ea modificată. Astfel, doar anumite categorii sociale ar putea beneficia de ea.

Din estimările sindicatelor şi ale părinţilor, în şcolile din România ar trebui investite cel puţin 700 de milioane de euro în tehnologia necesară predării online.

Nelu Tătaru, despre deschiderea școlilor: La jumătatea lui august vom ști exact cum se deschid

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite