Elevii din Capitală, tot mai aproape de școala online. A crescut alarmant numărul de infectări cu SARS-CoV-2

Elevii din Capitală tot mai aproape de școala online
Elevii din Capitală tot mai aproape de școala online
28 septembrie 2021, 18:14

Pe 13 septembrie, când elevii începeau școala față în față, Capitala raporta 249 de cazuri noi de Covid iar incidența era de puțin peste 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori.

După doar două săptămâni, în București sunt de aproape 8 ori mai multe cazuri într-o zi, iar incidența se apropie de 6 la mie.

O situație în care toți elevii, cu excepția celor din învățământul special, se întorc la școala online, așa cum prevede ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății.

Pentru părinți este un scenariu nedorit.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinți: Când s-a făcut acest ordin comun mă gândeam totuși că a fost făcut cu 6 la mie, astfel încât să nu ajungem la această rată și cu certitudine vom face mai multă școală față în față, dar iată că, într-un interval atât de scurt de timp, cazurile se înmulțesc exponențial și, din păcate, copiii noștri vor avea de suferit. Aceste efecte se vor vedea peste 2-3-4 ani.

Scenariul închiderii școlilor din Capitală după depășirea incidenței de 6 la mia de locuitori a fost discutat și în Comisia de Sănătate.

Alexandru Rafila, deputat PSD, Comisia de Sănătate: Eu vă spun că această cifră 6 nu există ca referință într-un document internațional, care să spună peste 6 iei măsura cutare. E o chestie de convenție. Și dacă e o chestie de convenție, iar eu am școli unde nu am cazuri, de ce să le închid?

Dr. Angelia Chirică, reprezentant DSP Bucureşti: Cazurile pozitive în școli nu sunt așa multe, sunt 1088 de copii pozitivi de la începutul anului școlar până duminică. Și noi suntem pentru școli deschise doar că nu ține de Direcția de Sănătate Publică.

Ministrul Educației spune că trebuie făcute toate eforturile pentru ca școlile să rămână deschise.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Atâta vreme cât nu avem conectivitate generalizată, disponibilitate echipamente pentru absolut toți elevii și studenții din România, cât nu avem conținut digital pentru toate disciplinele, cât nu avem toți profesorii formați pentru predarea online este de preferat în mod clar prezența fizică în școli și trebuie făcute toate eforturile ca școlile într-adevăr să se închidă ultimele și să se deschidă primele.

Ministerul Sănătății anunță că va trimite în școli mai multe teste COVID.

Autoritățile își pun însă încrederea în vaccinarea elevilor și profesorilor. Doar astăzi, peste 100 de persoane au participat la campania de imunizare găzduită de o renumită unitate de învățământ privat din România.

Peste 45 de mii de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-au vaccinat până acum cu cel puțin o doză de ser anti Covid, în timp ce numărul celor cu vârste între 16 și 19 ani a depășit 170 de mii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite