Emmanuel Macron, discurs despre viitorul Europei. Apărarea, bugetul unic și salariul minim, printre teme

26 septembrie 2017, 23:14

Într-un discurs fluviu, de mai bine de o oră şi jumătate, preşedintele Franţei a vorbit în faţa studenţilor de la Sorbonne despre viitorul Europei şi despre viziunea legată de reformarea proiectului european.

Emmanuel Macron: „Singura cale care ne asigură viitorul este reconstrucţia unei Europe suverane, unite şi democratice„.

Şeful statului francez a detaliat cele 6 axe pe care proiectul său le are pentru Europa: securitate, apărare, politică externă, tranziţie ecologică şi climat, revoluţia numerică şi protecţia datelor personale şi a drepturilor de autor, buget european unic şi viitorul monedei unice europene.

Emmanuel Macron a vorbit despre înfiinţarea unui Parchet European Antiterorist pentru a proteja mai bine Europa.

La începutul următorului deceniu, Europa trebuie să aibă forţă de intervenţie comună, un buget comun de apărare şi o doctrină comună pentru acţiune„, a subliniat Macron.

Preşedintele a vorbit în mod special despre directiva muncitorilor detaşaţi, despre dumping social şi concurenţă neloială, subiecte la care s-a referit pe larg şi în august, când a vizitat România.

Franţa vrea revizuirea acestei directive până la sfârşitul anului şi este de acord cu propunerea înfiinţării unei Autorităţi europene de control pentru aplicarea legilor în ceea ce priveşte muncitorii detaşaţi.

Mai mult, el militează pentru revizuirea sistemului de taxe şi cotizaţii sociale pentru această categorie de lucrători, dar şi pentru un salariu european minim.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite