Emoții la Blaj, înaintea vizitei Papei Francisc. Pe Câmpia Libertății vor fi beatificați șapte episcopi martiri

1 iunie 2019, 18:18

Sfântul Părinte va pleca de la Bucureşti cu avionul, la ora 9 dimineața, spre Sibiu, unde îl așteaptă un elicopter care îl va transfera la Blaj. Acolo, începând cu orele 11, va oficia Sfânta Liturghie pentru beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici.

Pe Câmpia Libertății au fost deja amplasate scena, ecranul, gardurile separatoare dar și aproape 40.000 de scaune.

Și în piața din fața Catedralei greco-catolice au fost instalate ecrane uriașe pe care pelerinii vor putea urmări slujba.

În cadrul Liturghiei de la Blaj, vor fi folosite pentru Sfânta Împărtășanie potirul și steluța care au aparținut episcopului Vasile Frenţiu, unul dintre martirii care va fi beatificat.

Blajul va deveni pentru o zi cămin spiritual pentru mii de pelerini care îl vor însoți pe Sfântul Părinte, cu speranța că vremea va fi bună și îl vor zări măcar o clipă pe Suveranul Pontif. Pentru ei, autoritățile au amenajat în oraș șapte puncte de prim ajutor, dar și chioșcuri de informare.

După ceremonialul religios, Papa Francisc va avea o întâlnire cu reprezentanții comunității rrome. Sfântul Părinte  se va întoarce cu elicopterul la Sibiu, de unde va lua avionul spre Roma.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite