Energia scumpă reduce producția multor companii din industria metalurgică
07 Februarie 2022, 07:16 (actualizat 07 Februarie 2022, 08:48)
(actualizat 07 Februarie 2022, 08:48) | Știrile TVR

Tot mai multe firme mari consumatoare de energie electrică își reduc producția. După Alro Slatina, o altă societate este în aceeaşi situație.

Conducerea TMK- Artrom a anunțat că este obligată să ia măsuri de limitare a activității după ce este nevoită să cumpere energie și de 7-8 ori mai scumpă decât cea la care cumpără firmele concurente din Germania, Franța sau Italia.

Reprezentanții companiei sunt de părere că, pe termen scurt, România trebuie să acorde facilităţi şi scheme de sprijin similare cu cele acordate de alte state europene pentru marii consumatori de energie electrică. În caz contrar, există riscul pierderii industriei metalurgice, mare consumatoare de energie.

Firma slătineană care se pregătește să-și reducă producția deține o cotă importantă din piața europeană pentru țevi industriale fără sudură reprezentând tuburi mecanice, cilindri hidraulici, țevi auto și energetice. Peste 80% din producția fabricii este destinată vânzărilor în afara României, în principal în alte țări din UE, SUA și Canada.

Compania a închis, deja, combinatul siderurgic de la Reșița.