Epidemia de coronavirus: Peste 200 de morți și 14 mii de pacienți au fost confirmați în ultimele 24 de ore, în China

13 februarie 2020, 12:17

În ultimele 24 de ore, în China, 242 de oameni au murit de coronavirus, COVID 19, cum a fost clasificat de Organizația Mondială a Sănătății. Au fost înregistrate încă 14 mii de îmbolnăviri.

Numărul foarte mare este o consecință a schimbării metodei de diagnosticare și îi include și pe cei care prezintă simptome, chiar dacă nu este sigur că sunt infectați cu acest nou tip de coronavirus.

Dacă până acum se foloseau teste ADN care durau câteva zile, acum pacienții sunt testați prin tomografie computerizată, care arată în timp real dacă există o infecție la nivelul plămânilor și, implicit, grăbește începerea tratamentului.

Zhou Jun, director spital Wuhan: „Resursele medicale, tehnologia medicală şi capacităţile din Wuhan sunt la cel mai înalt nivel, dar sunt totuşi insuficiente în faţa unui număr aşa de mare de pacienţi, mai ales că ne confruntăm cu o boală respiratorie contagioasă. Trebuie să adunăm resurse din toată ţara„.

Încă 1.400 de militari chinezi au fost trimiși la Wuhan pentru a ajuta la ținerea sub control a epidemiei. Între timp, un vas de croazieră american a ajuns în Cambogia după ce a fost refuzat de 5 state asiatice de teama virusului. La bord sunt aproape 2 mii de oameni și până acum nu există infectări confirmate.

Pe vaporul din Japonia, unde sunt și 17 români, au fost anunțate încă 44 de îmbolnăviri.

La Londra a apărut al 9-lea caz din Marea Britanie și primul din capitală. Este vorba despre o femeie care s-a întors din China săptămâna trecută și care abia acum a început să prezinte simptome.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite