Iran închide școlile și universitățile din cauza epidemiei de coronavirus. Cei doi români internați în Japonia s-au vindecat și vor reveni acasă

5 martie 2020, 13:41

Este o situație extraordinară care impune măsuri extraordinare, a anunțat premierul Italiei. Giuseppe Conte a vorbit despre un plan special pentru activitățile publice și a spus că va solicita UE flexibilitate în privința bugetului din cauza situației prin care trece Italia. Guvernul ia măsuri pentru extinderea facilităților medicale, inclusiv a unităților de terapie intensivă, întrucât numărul cazurilor confirmate de coronavirus este în creștere.

GIUSEPPE CONTE, premierul Italiei: „Până pe 15 martie se suspendă activităţile didactice în şcoli şi universităţi, cu excepţia celor care se desfăşoară „la distanţă”. Iar evenimentele sportive vor avea loc fără public pentru a preveni alte infectări.”

Autoritățile au făcut apel să se renunțe la îmbrățișări în această perioadă. În nordul Italiei, zona de focar, este nevoie de medici și asistente. Sunt aduși studenți la medicină în ultimii ani și persoane aflate la pensie.

Toate evenimentele sportive din Italia se vor desfășura fără spectatori până pe 3 aprilie. Guvernul le cere cluburilor să facă teste medicale printre sportivi și antrenori pentru a limita răspândirea virusului.

Iranul închide două săptămâni școlile și universitățile, după ce a înregistrat peste 100 de decese și 3500 de contaminări.

Între timp, Beijingul a confirmat că noul virus poate provoca infecții la nivelul sistemului nervos central.

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgență în acest stat, după ce un pacient infectat a murit, ridicând la 11 numărul victimelor din SUA. Mai multe cazuri au fost raportate în New York și Los Angeles. Congresul a deblocat 8 miliarde de dolari pentru a stopa extinderea epidemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite