Estonia, aflată în topul infectărilor cu coronavirus, noi măsuri sanitare

25 octombrie 2021, 20:45

Spitalele din Estonia nu mai tratează decât urgenţele medicale. Restul tratamentelor se amână. Totul pentru a elibera paturi pentru bolnavii de covid. Asta după ce la sfârşitul săptămânii ţara baltică a raportat aproape 1700 de cazuri noi, la acelaşi nivel din martie când ţara era în plin val trei. Din aceştia aproape 500 au avut nevoie de spitalizare.

Vaccinarea nu este însă la nivelul dorit. Doar 55% din populaţia Estoniei a fost imunizată cu schema completă. Guvernul a introdus noi măsuri: masca sanitară este din nou obligatorie la interior şi nu se mai acceptă acoperirea nasului şi a gurii cu eşarfe sau fulare. De asemenea, testul negativ nu mai este acceptat pentru merge la restaurant, cinematograf sau la alte evenimente. Acolo pot intra doar cei vaccinaţi sau recuperaţi după boală. Lucru aspru criticat de o parte a societăţii.

Noile restricţii rămân în vigoare până în ianuarie cel mai devreme.

După o vară liniştită, situaţia epidemiologică din Estonia s-a înrăutăţit. Potrivit cifrelor oficiale, în ultimele 2 săptămâni s-au înregistrat peste 1200 de îmbolnăviri la suta de mii de locuitori, fiind una dintre cele mai mari rate de infectare din Europa.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite