Europa, cu ochii pe criza sanitară din România. Tot mai multe țări impun restricții suplimentare celor care vin din țara noastră. Testarea imediat după trecerea graniței, principala măsură

28 octombrie 2021, 19:12

Vaccinați sau nu, toți românii care vor să meargă în Marea Britanie trebuie să-și rezerve un test COVID pe care să-l facă în prima sau în a doua zi după intrarea în Anglia. La vamă vor prezenta dovada rezervării, așa încât furnizorul testului să se regăsească pe o listă aprobată de autoritățile britanice.

Restricții pentru români s-au impus de curând și în Spania.

Oana Dobrescu, corespondentul TVR în Spania: „Jumătate dintre pasagerii care vin din România sunt testați aleatoriu la sosirea pe aeroport în Spania, indiferent dacă au certificat verde care arată dacă au fost vaccinați, au trecut prin boală sau au un test COVID negativ. Surse din aeroport ne-au declarat că în fiecare zbor există 2-3 persoane depistate pozitiv„.

Georgiana studiază la Madrid, iar săptămâna trecută, când s-a întors de acasă, de la București, a fost testată în aeroport.

Se apropie sărbătorile de iarnă și mulți români și-au rezervat deja vacanțe la târgurile de Crăciun din Cehia, Austria și Germania. Agențiile de turism se tem că, pe lângă prezentarea certificatului verde COVID, tot mai multe state vor introduce filtrul suplimentar, testul negativ.

Bilanțul zilei de 20 octombrie, cu 574 de morți din cauza COVID, este cel care a îngrijorat peste măsură autoritățile străine, în condițiile în care toate celelalte state din Uniune raportau la un loc tot atâtea decese.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite