Europa, ziua și recordul în criza de COVID-19. Noi restricții impuse în Franța, Italia, Germania, Belgia, Cehia și Bulgaria

8 octombrie 2020, 11:58

FRANŢA

Într-o singură zi numărul noilor infectări s-a dublat în Franța care a raportat aproape 19.000 de cazuri noi față de 10.000 în ziua precedentă. Încă 80 de persoane au murit. În regiunea Parisului aproape jumătate din paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate. Președintele Macron, care a exclus o nouă închidere totală a țării, vizează măsuri localizate. În capitală și la Marsilia au fost închise barurile și restaurantele în încercarea de a opri răspândirea virsului.

CEHIA

Și Cehia a anunțat un nou record absolut de peste 5.300 de cazuri, cu o mie mai mult decât la precedenta raportare, iar de mâine intră în vigoare noi restricții.

GERMANIA

Germania a raportat pentru prima oară după luna aprilie peste 4.000 de cazuri noi la 24 de ore. Un focar este Berlinul acolo unde, pentru prima oară în ultimii 70 de ani, se restricționează viața de noapte: toate localurile și magazinele trebuie să închidă cel târziu la ora 23.00.

BELGIA

O măsură similară a intrat în vigoare și Belgia, Serbia, Scoția și, de luni, în marile orașe din nordul Angliei. În capitala Belgiei barurile și restaurantele se închid total vreme de o lună.

ITALIA

Comparativ, Italia stă un pic mai bine, deși la ultimul bilanț a raportat peste 3.500 de cazuri noi, cele mai multe de la sfârșitul lunii aprilie. Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență până la sfârșitul lunii ianuarie 2021, lucru care dă autorităților puteri să închidă zonele unde apar focare. Tot până atunci rămân în vigoare și măsurile restrictive, iar masca devine obligatorie în toată țara, oriunde în afara propriei case.

BULGARIA

Și vecinii bulgari au anunțat un nou record zilnic după ce au raportat 437 de infectări noi. Autoritățile sanitare au anunțat că discută posibilitatea unor noi măsuri, cum ar fi închiderea restaurantelor, dar au exclus ideea unei noi perioade de carantină națională. Bulgaria a raportat până acum aproape 23.000 de infectări și 873 de decese asociate infectării cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite