Europa COVID-19. Record de cazuri în Germania și Ucraina. În Franța, numărul de infectări a scăzut de 3 ori în ultima săptămână

14 noiembrie 2020, 14:32

 

 

Italia a raportat aproape 41 de mii de cazuri noi, cel mai ridicat bilanț de până acum și încă 2 regiuni au fost transformate în zone roșii, Campania și Toscana. Deplasările sunt interzise și s-au închis toate afacerile considerate neesențiale. Italia are 650 de cazuri de sută de mii de locuri. Situația este dramatică în spitale și multe hoteluri au fost transformate în centre pentru COVID. Speranțele sunt acum într-un vaccin.

 

Germania a raportat pentru prima oară peste 23 de mii de cazuri într-o zi iar Ucraina a anunțat un record național de aproape 12 mii de infectari noi.

O situație încurajatoare este în Franța după 2 saptamanai de carantină dura. Au fost înregistrate aproape 24 de mii de cazuri, cu 10 mii mai puține decât ziua anterioară și de 3 ori mai puține față de săptămâna trecută. O veste bună este că tot mai puțini ajung pe patul de spital.

 

 

 

De luni Slovacia va fi prima țară europeană care se relaxează după acest al doilea val. Se redeschid la jumătate din capacitate teatre, cinematografe și biserici, iar sălile de sport și piscinele vor opera cu un număr limitat de vizitatori. Se vor reluat și competițiile sportive, dar fără spectatori. Decizia vine după testarea în masă a populației, prima inițiativa de acets fel din lume.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite