Europa luptă cu COVID-19. Restricții înăsprite în Bulgaria, Germania a depășit un milion de îmbolnăviri

27 noiembrie 2020, 21:28

Autoritățile bulgare au luat decizia de a închide frontierele după ce numărul de cazuri de noi infectări a explodat în ultima perioadă, ajungând la aproximativ 4000 de cazuri zilnice, la o populație de șapte milioane de locuitori. Astfel, pe lângă blocarea activităților turistice, autoritățile de la Sofia au decis închiderea școlilor, a mall-urilor și a sălilor de sport, cel puțin până la sfârșitul anului.

Germania, care în vară era un adevărat exemplu de gestionare a pandemiei, a depășit pragul de un milion de infectări cu covid. Cancelarul Angela Merkel a cerut închiderea stațiunilor montante pentru a evita o explozie de noi cazuri odată cu începerea sezonului de ski.

În Lituania, pandemia s-a transformat în scandal politic, din cauza că autoritățile sanitare i-au trimis pe parlamentari în izolare într-un moment în care trebuia votat un nou guvern.

În Cehia, perioada pandemiei a fost folosită pentru cercetare. Un grup de specialiști canini a stabilit că cel mai bun prieten al omului poate distinge mirosul Covidului, dând naștere la noi posibilități de triaj.

Cehia se afla pe un trend descrescător al infectărilor, după ce a luat masuri stricte de izolare în urma cu o luna astfel că numărul infectărilor zilnice a scăzut de la o medie de 12 mii de cazuri la doar 4 mii, la o populație de 10 milioane de locuitori.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite