Europa redevine epicentrul pandemiei. Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă doza booster tuturor adulților

24 noiembrie 2021, 17:53

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, Cehia depășește pragul de 25 de mii de cazuri pozitive într-o singură zi. Guvernul vrea ca vaccinarea să devină obligatorie pentru lucrătorii din sănătate.

Andrej Babis, premierul Cehiei: Am cerut ministrului Sănătăţii să trimită urgent recomandări legate de domeniile în care vaccinarea trebuie să fie obligatorie. De asemenea, Consiliul Medical e de acord capersoanele de peste 60 de ani să fie vaccinate obligatoriu.

Peste 10 mii de cazuri în Slovacia, în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de infectări de când a început pandemia. Pierdem lupta cu virusul, declara președinta Slovaciei.

Zuzana Caputova, preşedintele Slovaciei: E nevoie de lockdown. Da, e o idee nepopulară, dar e absolut necesară carantinarea. Din păcate, situaţia e aşa de gravă, că vor fi toţi afectaţi de carantină, vaccinaţi sau nu.

În Germania a intrat în vigoarea legea privind protecția împotriva infecțiilor. Absolut toți salariații trebuie să prezinte dovada că sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală. Angajatorii au obligația de a asigura cel puțin două teste gratuite pe săptămână.

Martin Feder, lider sindicat IG Metall: Politicienii nu au curajul să introducă vaccinarea obligatorie și atunci o strecoară pe uşa din dos şi pasează responsabilitatea companiilor.

De asemenea, dovada de vaccinare, test sau trecere prin boală e obligatorie în transportul în comun, inclusiv în trenuri și autobuze. Se fac controale, iar călătorii care nu au dovada sunt dați jos la prima stație.

Olandezii vor avea noi restricții din cauza creșterii numărului de cazuri. Spitalele sunt copleșite. A început deja transferul unor pacienți către Germania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite