Europa se pregateste pentru al doilea val de COVID-19. Turcii cred că guvernul le ascunde adevărul despre infectări

2 octombrie 2020, 21:07

Cehia este în momentul de față pe locul doi în topul țărilor Europene cu număr mare de infecții raportate la suta de mii de locuitori. Spania situându-se pe prima poziție.

În ultimele două săptămâni, în Cehia, numărul de cazuri a variat de la 2000 până la 3000.

O situație alarmantă pentru această țară care nu mai departe de acum două luni renunta la toate restricțiile, iar acum se pregătește să reintre în starea de urgență care va deveni efectivă de luni.

Nici în Serbia lucuruile nu stau bine deloc.

Primarul capitalei Belgrad le cere cetățenilor să fie prudenți pentru că ultimele date arată că virusul se răspândește mult mai ușor.

În Turcia sunt din ce în ce mai mulți cetățeni care nu mai au încredere în informările guvernului. Turcii cred că autoritățile ascund adevărata dimensiune dezastrului provocat în țara lor de COVID-19.

Un test rapid de COVID care dă rezultatul în doar 15 minute va începe să fie folosit în Europa de la sfârșitul acestei luni.

Potrivit jurnaliștilor revistei TIME, într-o primă fază acest test va fi utilizat de serviciile de urgență și de medicii generaliști și pediatri.

Acest test rapid creat de o companie americană este însă mai puțin precis. Peste Ocean se recomandă să fie dublat de un test PCR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite