Europarlamentarul PSD Sorin Moisă solicită retragerea OUG 13: Locul unei astfel de dezbateri este în Parlamentul României

3 februarie 2017, 23:06

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă, al cărui nume a fost vehiculat la un moment dat şi ca posibilă variantă pentru funcţia de prim-ministru, consideră că astfel de decizii trebuie luate de legislativ, fără a evita însă comunicarea permanentă cu societatea pentru a ajunge la un consens şi pentru a întări legitimitatea.

Sorin Moisă: „Locul unei astfel de dezbateri, privind reguli esenţiale ale societăţii, este în Parlamentul României, ales democratic, cu implicarea calmă şi răbdătoare a tuturor actorilor care doresc să participe la dezbatere”.

Pentru ca societatea civilă să nu-şi piardă încrederea în deciziile puterii printr-o mediere, europarlamentarul PSD le face şi o propunere colegilor de la Bucureşti.

Sorin Moisă: „Mă ofer să găsesc în lumea largă şi civilizată câţiva penalişti cu reputaţie impecabilă, profesori la mari universităţi, care să fie mediatori şi garanţi morali şi intelectuali în dezbaterea ce va urma în Parlamentul României. Nu pentru că străinii sunt mai buni, ci pentru că noi între noi nu avem încredere şi de multe ori nu acceptăm nici măcar fărâmele de adevăr ale părţii celeilalte”.

Primul lider al PSD care a susţinut abrogarea ordonanţelor a fost primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică, vicepreşedinte al partidului. El a cerut şi demisia ministrului Justiţiei pe care îl consideră responsabil de haosul creat în aceste zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite