EUROSTAT | România este printre cele câteva țări UE cu creșteri ale lucrărilor de construcții în luna februarie

Blocuri
Blocuri
19 aprilie 2021, 13:07

În schimb, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, un declin de 2,1%, iar în UE au înregistrat o scădere de 1,6%. Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut de la o lună la alta, în februarie, sunt Suedia, Austria, România şi Bulgaria.

În ritm anual, în februarie 2021, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au scăzut cu 5,8% în zona euro şi cu 5,4% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România se situează printre ţările unde lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri, cu un avans de 1,6%, alături de Suedia (5,8%) şi Austria (3,6%). De altfel, cele trei state menţionate anterior sunt şi singurele state membre în care lucrările de construcţii au înregistrat o creştere în ritm anual în luna februarie.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, în februarie 2021 comparativ cu ianuarie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 30,4%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,3%, creştere înregistrată la lucrările de reparaţii capitale (+11,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,7%).

În luna februarie 2021 comparativ cu februarie 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 3,3%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1%.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite