Evaluările la clasa a VI-a, amânate pentru săptămâna viitoare din cauza grevei din învățământ
24 Mai 2023, 12:15 (actualizat 24 Mai 2023, 12:38)
(actualizat 24 Mai 2023, 12:38) | Știrile TVR

Greva din învăţământ afectează deja calendarul examenelor. Evaluările de la clasa a VI-a au fost amânate pentru săptămâna viitoare şi este luată în calcul o decizie similară şi pentru probele de competenţe în limbi străine, la clasa a V-a.

Astăzi ar fi trebuit să înceapă evaluările la Limba română și comunicare și la Matematică și Științele Naturii la clasa a VI-a, dar au fost amânate pentru datele de 30 și 31 mai.

Astăzi este programată o nouă rundă de negocieri între sindicatele din educație și reprezentanții Guvernului. La ora 16.00, reprezentanții sindicatelor vor avea o ședință, iar la ora 17.00 sunt invitați și reprezentanți ai Guvernului.

Angajații din educație cer, până la intrarea în vigoare a legii salarizării, fie indexarea salariilor cu rata anuală a inflației fie o primă de 4000 de lei în două tranșe egale, o plată pe data de 5 iunie, una în data de 5 octombrie. La aceste solicitări sindicatele din învățământ nu renunță.

Liderii sindicali au subliniat că decizia de încetare a grevei nu va fi a lor, ci a celor din teritoriu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Vila Florica din Argeş, că PNL are ca obiectiv rezolvarea problemelor ridicate de sindicatele din educaţie. Prim-ministrul a subliniat, în acest context, că a avut un dialog deschis, îl va avea şi în continuare şi consideră că problemele cadrelor didactice sunt îndreptăţite.