Eveniment cultural românesc la Veneția. Expoziția „Celălalt” este deschisă până pe 2 octombrie

26 septembrie 2022, 13:47

„Lucrările mele pleacă de la ideea că acolo unde se întâlnesc doi sau mai mulți oameni apare un raport inegal de putere între ei. Că întreaga societate se bazează pe structuri de putere în care există acest raport inegal, fie că vorbim de structurile de la locul de muncă, de subordonare, fie că vorbim de relațiile dintr-un grup, automat unde se întâlnesc mai mulți indivizi apare o discrepanță de putere”, susține Sever Petrovici-Popescu, artist plastic.

Ana Petrovici-Popescu face trimitere, prin operele sale, la acapararea Celuilalt: “Cumva corpul masculin consider că provoacă dorință prin ascundere, prin tăcere, prin anonimat, atunci lucrările mele vorbesc despre această dorință pe care încerc să o transpun vizual, pe care o văd că pe o foame de celălalt”.

Cei patru tineri au înființat grupul în 2018, ca manifest, în încercarea de a fi deschişi către arta altui artist, într-o lume în care se luptă pentru atenția aceluiași public.

Nora Stîngu exprimă chiar dorința artistului de a fi înțeles: „Mă străduiesc să redau adevărul vieții tainice de atelier, în conflict cu societatea deseori anemică la nevoile artistului. Mâna poartă semnele perseverenței artistice și renunțarea la comodități”.

Nada Stîngu expune un Eu cu aspirații și căderi sufletești: „Mă intrigă sentimentul de vinovăție, apăsător și distrugător, care îndepărtează ființa umană de Dumnezeu. Acest personaj se află în conflict cu Divinitatea și cu exteriorul”.

Lucrările artiștilor români au impresionat vizitatorii expoziției.

Institutul Român de Cultură de la Venezia va găzdui expoziția „Celălalt” până pe 2 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite