Evreii sărbătoresc Hanuka sau ‘Sărbătoarea luminilor’. Nicoale Ciucă: Celebrăm valorile spirituale ale poporului evreu pe care le apreciez şi le susţin

29 noiembrie 2021, 07:58

Între 28 noiembrie și 6 decembrie, evreii sărbătoresc Hanuka sau ‘Sărbătoarea luminilor’, care celebrează victoria de acum aproximativ 2.000 de ani a macabeilor asupra monarhiei seleucide din Siria, care încerca să distrugă religia evreiască şi să elenizeze popoarele de sub dominaţia sa.

David Saranga, ambasador: Sunt onorat sa celebram împreună bucuria sărbătorii Hanuka, O sărbătoare care ne amintește de miracolul lumii, din inimile noastre. O lumină care îndepărtează întunericul și ura, o lumină care îndepărtează intoleranța si indiferența. De Hanuka noi, evreii, sărbătorim victoria binelui asupra răului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu: Sunt onorat sa particip la momentul dedicat aprinderii primei lumânări de Hanuka și la concertul extraordinar din această seară de la Opera Națională. Ca expresie a aprecierii deosebite pentru moștenirea istorică și culturală a poporului evreu, precum și pentru legăturile speciale care ne unesc.

Premierul României, Nicoale Ciucă: Sărbătoarea Hanuka reprezintă pentru comunitățile evreiești lumină și biruință. Hanuka ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. În această seară, ONB găzduieşte sub aceeaşi cupolă, la invitaţia Excelenţei Sale, domnului ambasador David Saranga, pentru a celebra valorile spirituale ale poporului evreu pe care le apreciez şi le susţin: solidaritatea, întâlnirea dintre religii şi culturi, dialogul şi respectul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite