EXCLUSIV Infernul transportatorilor români care muncesc în spațiul comunitar: Am găsit un magazin la 5 km distanță, am fost nevoiți să mergem pe jos pentru a ne procura pâine

14 aprilie 2020, 20:17

Mihail Florescu: Ne îndreptăm către o locație în care de obicei era deschis. Suntem în Franța, lângă Lille.  Am venit din Madrid, am preluat un vagon. Trebuie să facem o pauză, nu se poate intra, nu putem să ajungem la toaletă, nu putem să ajungem la dușuri, să vedem dacă se poate filma. Uitați, înăuntru unde sunt dușurile e „stop”.

Mihail ne-a trimis înregistrarea pentru ca toți cei care aplaudă eforturile celor din prima linie să vadă cu ce probleme se confruntă în realitate șoferii care aprovizionează cu alimente și materiale sanitare țările Uniunii Europene.

Daniel este din Târgu Jiu. De doi ani, și-a lăsat familia și cei doi copii pentru a face transport internațional. Niciodată însă sacrificiul nu i s-a părut mai mare ca acum.

Daniel Lazăr, șofer pofesionist: Am ajuns la descărcare în Olanda. Ni s-a terminat programul, am încercat să căutăm un supermarket pe internet. Am găsit un LIDL la 5 km distanță, am fost nevoiți eu și colegul meu să mergem pe jos pentru a ne procura pâine.

Liana este șofer profesionist de aproape 2 ani și lucrează împreună cu soțul ei. Mai ales în această perioadă amândoi sunt mereu cu gândul la fetița de 12 ani, rămasă acasă.

Liana Vădan, șofer profesionist: Da! Ne gândim că acum toată lumea stă acasă și, vorba aceea, șoferii sunt în prima linie, dar mergem înainte în speranța că vom fi bine atunci când ajungem acasă.

Șoferii care vin sau pleacă din zonele roșii sunt puși să aștepte și 24 de ore în parcări înainte de a descărca marfa la destinație și nu sunt lăsăți să iasă din cabină.

Cei care ajung în Spania pot consulta harta publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor pentru a vedea în ce parcări sunt amenajate puncte de vânzare pentru alimente în această perioadă.

De asemenea, sunt distribuite câte două măști de protecție pentru fiecare autotren. Însă pentru a intra în posesia lor, șoferii ar trebui să le ridice de la oficiile poștale, iar programul acestora a fost redus la doar câteva ore dimineața, din cauza epidemiei. Pentru Spania TVR, Oana Dobrescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite