EXCLUSIV Liderii separatiști din Donețk și Lugansk: Dorința noastră este să fim parte a Rusiei. La un referendum, locuitorii noștri vor vota în favoarea intrării în componența Federației

2 aprilie 2022, 11:49

David Arakhamia,  şeful delegaţiei ucrainene la negocieri: „Poziţia Ucrainei nu se schimbă. Graniţele Ucraine sunt cele din 1991. Nu există nici un compromis sau vreo linie roşie aici. Noi vom semna un acord care include aşa ceva. Rusia, desigur, poate avea propria-i versiune a acestei probleme, pentru că a recunoscut Crimeea ca parte a Rusiei. E dreptul lor să vorbească în termenii ăştia, să pună problema aşa, dar poziţia Ucrainei este clară şi stabilă şi nu e negociabilă.”

Denis Pușilin – liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk: „Dacă întrebați pe oricare dintre noi, din cei care trăim aici dorința noastră cea mai mare este să fim cât mai aproape de Rusia. La modul ideal, în componența Rusiei. Toate la timpul lor și noi ne păstrăm speranța că dreptatea istorică va fi restabilită. Donbas a fost întotdeauna rusesc, a rămas rusesc în toți aceşti 8 ani destul de grei și sunt convins că așa va și rămâne.”

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Zelenski: „În ce priveşte teritoriile ocupate temporar, Doneţk şi Lugansk, aceste chestiuni vor fi discutate separat, vor fi discutate de preşedinţii Ucrainei şi Federaţiei ruse.”

Leonid Pasechnik – liderul autoproclamatei Republici Populare Lugansk: „Eu cred că Republica Populară Lugansk și Republica Populară Donețk e puțin probabil că vor rămâne în componența Ucrainei. Sunt convins că locuitorii noștri la un referendum vor vota fără echivoc în favoarea intrării în componența Federației Ruse.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite