EXCLUSIV Măștile personalizate, noua industrie spaniolă. Cele mai multe comenzi vin din partea companiilor care vor să își inscripționeze logo-ul pe masca angajaților

12 iunie 2020, 20:12

În Spania, măștile personalizate se vând ca pâinea caldă. Aproape toate magazinele, indiferent de profil, vând astfel de măști confecționate în propriile ateliere sau aduse din afară. Important este să se asorteze cu îmbrăcămintea, geanta sau chiar pantofii.

Însă nu toate măștile oferă aceeași protecție.

Lorena Monleon, administrator de magazin: „Depinde de mască. Această este din material omologat, se fabrică cu material aprobat de minister, poate fi spălată de multe ori, nu are nicio problemă, se poate pune filtru. Acestea sunt din bumbac, care nu este omologat, dar pot acoperi masca chirurgicală. Este o mască igienică„.

În acest atelier se confecționează zilnic sute de măști personalizate, după modelele trimise de clienți pe internet. Apoi sunt imprimate pe materiale textile, tăiate și cusute manual. Fiecare mască vine și cu 3 filtre, care se pot spăla cu apă și săpun.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: „Crearea măștilor a devenit o adevărată industrie. Această imprimantă poate face până la 500 de măști în doar câteva ore. Cele mai multe comenzi vin din partea companiilor care vor să își inscripționeze logo-ul pe masca angajaților„.

Diana Fabra, administratorul unui atelier de confecții: „Înainte vindeam materiale, confecționam costume de gimnastică, dar din cauza crizei sanitare nu ne-a rămas altceva decât să facem măști, pentru că sunt singurele care generează venituri acum„.

În Spania și copiii sunt obligați să poarte mască, așa că părinții le imprimă personajele preferate.

Printre cele mai căutate sunt rochițele pentru fetițe, accesorizate cu măști asortate.

Cei care nu poartă mască pot primi 100 de euro amendă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite