EXCLUSIV Mărțișorul, ambasador al tradițiilor românești în Spania

26 februarie 2021, 21:03

Paco este un spaniol cunoscut de mulți români din Valencia și, la rândul lui, știe aproape toate tradițiile românești. Așa că, în fiecare an, mărțișoarele sunt nelipsite din magazinul său.

Francisco Sanjuan, administrator magazin: Eu a trebuit să mă adaptez la sărbătoarea mărțișorului pentru că soția mea este româncă. Și adevărul este că în fiecare an lumea vine, cumpără și pleacă fericită.

Și asociațiile românești din Spania întâmpină primăvara cu mărțișoare.

Anul acesta, nu au mai putut organiza ateliere pentru copii, așa că voluntarii de la Pro Datina au mers și le-au împărtășit spaniolilor tradiția românescă.

Anca Mariana Albert, președintele Asociației Pro Datina Valencia: A fost puțin mai dificil, oamenii au fost reticenți, noi am fost puțini. Din cauza fricii de virus, unii pur și simplu au refuzat să atingă ceea ce noi încercam să facem cadou, dar au fost și oameni care ne-au ascultat, au fost încântați și ne-au mulțumit.

Cei mai încântați de mărțișoare au fost copiii.

Și spaniolii sărbătoresc sosirea primăverii.

În unele regiuni se organizează carnavaluri, iar în Valencia, celebrele Fallas sau Focuri de Artificii. Anul acesta însă, toate evenimentele au fost suspendate din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite