EXCLUSIV MIG-urile 21 Lancer au tras cu proiectile neghidate și cu tunurile. La misiune „a participat” și o echipă a Știrilor TVR

25 aprilie 2018, 20:06

Baza Mihail Kogălniceanu. Agitația în jurul pistei începe de la primele ore ale dimineții. Mai multe elicoptere americane Black Hawk și românești, IAR 330 Puma, pleacă în misiune. În zona MIG-urilor, specialiștii pregătesc aparatele pentru o misiune de atac la sol. Piloții Escadrilei 861 vor trage cu proiectile reactive neghidate.

Piloții vin la avion abia în momentul în care aparatul este înarmat și toată muniția este asigurată. Tehnicienii scot siguranțele abia după ce MIG-urile au ajuns lângă pistă.

Adelin Petrișor: „Am participat la misiune într-un avion cu dublă-comandă, pilotat de un ofițer experimentat, comandorul Mihai „Mișu” Zamfirescu”.

Adelin Petrișor: „Zburăm în formație pe la 3.000 de metri. În momentul în care ne vom apropia de poligon, piloții vor coborî și de pe undeva de pe la 500 de metri vor începe să tragă. Vor trece de mai multe ori pe deasupra țintelor și vor lansa 60 de proiectile neghidate și vor trage 200 de lovituri de tun de 23 de milimetri”.

Pentru piloții de MIG 21 Lancer misiunile de antrenament cu muniție reală sunt la ordinea zilei. În condițiile în care escadrila de F 16 este în continuare incompletă și nu a fost operaționalizată, Forțele Aeriene Române folosesc pentru poliție aeriană avioanele sovietice, modernizate în urmă cu peste 15 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite