EXCLUSIV Peste 1300 de icoane și 200 de moaște într-o biserică din nordul Rusiei

19 iunie 2022, 21:04

În perioada sovietică, multe biserici au fost închise. Apoi folosite ca depozite sau ateliere. Biserica din Sizma a avut aceeași soartă. Localnicii au luat icoanele acasă. Nu voiau să se piardă sau să fie distruse și le-au adus înapoi doar când biserica s-a redeschis.

1328 de icoane, 198 de moaște și aproape 400 de candele se află în biserica Sf Nicolae din localitatea Sizma. Mai sunt și alte detalii care fac această biserică extrem de renumită în toată regiunea Vologda.

În biserică sunt câteva icoane cu o istorie aparte.

Vladimir Egorov – dascăl biserica sf. Nicolae: „Şi această icoană a fost evacuată din biserică. Cu timpul, a început să se înnegrească şi semănă mai mult cu o simplă scândură. O gospodină chiar a folosit-o pe post de capac de laviță. Nu ştia că este de fapt o icoană. Femeia a venit cu capacul laviței la preot. Auzise de la mama ei că obiectul fusese cândva în biserică. Când a fost readusă în biserică, aici la primul etaj, icoana a început să se lumineze. A reapărut chipul Maicii Domnului, fără niciun un fel de lucrare de restaurare.”

La Sizma sunt patru icoane ale căror chipuri de sfinți – afirma localnicii – și-au recăpătat claritatea după ce și-au reluat locul în biserică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite