EXCLUSIV Sezonul turistic în Spania a început în forţă

3 mai 2022, 21:05

 

Dan Calcişcă este ghid turistic de 35 de ani. Sezonul acesta va aduce peste 300 de români să cunoască Spania şi Portugalia.

Dan Calcişca, ghid pentru Spania și Portugalia: În sfârșit s-a deschis din nou sezonul, românii sunt dornici să călătorească, sunt dornici să vină din nou în Spania. Sigur că ei sunt mulți in Spania, dar sunt și mulți turiști din România care vor să cunoască Spania, așa că sezonul a început în forță.

Pentru prima dată după 2 ani de pandemie şi restricții gradul de ocupare pe Costa del Sol se apropie de 80 la sută la începutul lunii mai. Cei mai mulți sunt turiști străini din Marea Britanie, Germania și România.

În Spania s-au ridicat toate restricţiile şi nimic nu mai aduce aminte de pandemie. Turiştii se bucură de libertate şi sunt dornici de distracţie.

Pe Costa del Sol se estimează că vor ajunge anul acesta peste 10 milioane de turişti care vor lăsa în jur de 14 miliarde de euro. Practic 80 la sută sunt turiști străini și s-a simțit mult diferența, nu vin doar pentru sfârșitul de săptămână sau 4 zile, ci pentru perioade mai lungi.

La începutul lunii mai cea mai mare navă de croazieră din lume cu peste 7000 de turişti la bord a acostat în portul din Malaga.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite