EXCLUSIV Sute de agenţi, în misiuni de patrulare la frontiera româno-sârbă. Poliția de Frontieră folosește camere cu termoviziune
10 Septembrie 2017, 19:20 (actualizat 11 Septembrie 2017, 15:39)
(actualizat 11 Septembrie 2017, 15:39) | Știrile TVR

Pentru a acoperi posturile vacante de la graniţă, Poliția de Frontieră din Timiș a scos pe teren oameni din birouri, dar a cerut și ajutorul Jandarmeriei și Poliției. Câteva sute de agenţi participă în prezent la misiunile de patrulare de la frontiera româno-sârbă.

Pentru refugiații din Serbia care ar vrea sa treacă în Ungaria, prin România, Beba Veche, locul unde se întâlnesc granițele celor trei state, ar fi punctul ideal. Aici se termină gardul construit de unguri, însă numărul politiștilor și militarilor este foarte mare.

Din această cauză, migranții adunați în Serbia trebuie să ocolească sute de kilometri pentru a trece în România și ulterior în Ungaria. Potrivit polițiștilor de frontieră, cele mai multe călăuze sunt din Irak, Afganistan și Egipt.

Cele mai multe treceri frauduloase au loc la adăpostul întunericului, așa că patrulele Poliției de Frontieră se bazează foarte mult pe camerele cu termoviziune montate pe mașini de teren.

Un astfel de dispozitiv costă câteva sute de mii de euro, însă poate descoperi refugiații încă de la 8-10 km distanță.

De mare ajutor pentru patrulele Poliției de Frontieră sunt elicopterele Ministerului de Interne. Aparatele sunt dotate cu proiectoare puternice, dar și cu camere în infraroșu.