EXCLUSIV Turismul intern a revenit la viață în Spania, odată cu relaxarea restricțiilor

22 mai 2021, 22:20

În Toledo, străzile din jurul catedralei și piețele sunt pline de turiști însoțiți de ghizi. În afară de masca de protecție, aproape nimic nu mai aduce aminte de pandemie. Toate restaurantele și terasele sunt deschise, iar teama și anxietatea au dispărut. În aer plutește doar aerul de vacanță.

Și centrul Madridului este plin de vizitatori. Statuile vivante au revenit în stradă, iar Palatul Regal și alte obiective turistice și-au redeschis porțile. Pe de altă parte, madrilenii au fugit la mare.

În Valencia, rezervările au crescut cu 106%, iar majoritatea sunt turiști naționali. Doar o treime sunt străini.

Turismul este un sector esențial care a generat în 2019 venituri de peste 150 de miliarde de euro, aproape 3 milioane de locuri de muncă, și pierderi de 70 la sută din cauza epidemiei. Spania speră să poată recupera anul acesta măcar jumătate din cele 80 de milioane de turiști, care veneau înainte de covid.

De luni, Spania își deschide granițele pentru cetățenii britanici, iar de pe 7 iunie orice turist poate intra în țară fără restricții, dacă prezintă certificatul de vaccinare. Doar copiii de peste 6 ani vor trebui să aibă în continuare un test covid negativ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite