EXCLUSIV Ultimul drum al Regelui, văzut din locomotiva Trenului Regal. Mecanicul și șeful de tren au descris pentru TVR detaliile călătoriei

18 decembrie 2017, 20:25

A fost un moment unic, cu dublă încărcătură emoțională pentru angajații CFR, care au avut grijă ca ultimul monarh al României să aibă un drum luminat către Curtea de Argeș.

Daniel Orleanu este mecanic de 14 ani, însă recunoaște că tura de sâmbătă seară nu o poate uita.

O călătorie istorică a necesitat pregătiri pe măsură. Securitatea transportului, timpii de parcurgere, protocolul, toate sunt luate în calcul.

Pentru ultimul drum al Regelui Mihai, Trenul Regal a suferit mici modificări. I-a fost adăugat un alt vagon, cel mortuar.

Însă nimic nu te poate pregăti pentru emoţia transmisă de zeci de mii de oameni adunaţi în toate gările, spune Ilie Dobriţan, şeful Trenului Regal.

Pe toţi cei veniţi să îl întâmpine pe Rege în ultima călătorie către Curtea de Argeş, Trenul Regal i-a întâmpinat cu un salut.

Trenul Regal a fost însoţit pe drumul său şi de doi piloţi, care au survolat garnitura pe o porţiune de drum, în semn de omagiu faţă de Regele Mihai. Majestatea Sa era pasionat de aviație și chiar avea brevet de pilot.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite