EXCLUSIVITATE. Mesajul Majestății Sale Margareta la repatrierea Reginei-Mamă Elena: „România și întregul continent au datoria de a învăța din umanitatea acestei regine”

17 octombrie 2019, 14:32

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române a transmis un mesaj cu prilejul repatrierii rămăşiţelor sale pământeşti ale Reginei Elena. Ceremoniile sunt organizate în zilele de 18 şi 19 octombrie.

“După șapte decenii, Regina-Mamă Elena se întoarce în România pentru eternitate.

Exilul ei, început la 4 ianuarie 1948, a continuat și după trecerea ei la Domnul. Regina-Mamă revine acasă victorioasă în lupta cu Timpul, cu Destinul, cu Istoria. Puterea ei a stat în credință și în calitățile umane cu care Dumnezeu a înzestrat-o.

Regina Elena a călăuzit pașii Regelui Mihai și, ani mai târziu, m-a îndrumat pe mine. Pentru două generații succesive ale Casei Regale, ea a fost far și lumină.

Dar Regina a jucat un rol concret, vital, în Al Doilea Război Mondial, cultivând binele și înfruntând răul copleșitor și agresiv, dinăuntrul și din afara țării.

Ea a salvat zeci de mii de vieți de cetățeni români de origine evreiască, a confruntat dictatorii, inumanitatea și naționalismul brutal, din respect față de valorile umane și din credință în Dumnezeu.

Regina Elena a iubit România și oamenii ei, natura și istoria ei. Ea a crezut în locul țării noastre în Europa. De aceea, România și întregul continent au datoria de a învăța din umanitatea acestei regine.

Regina Elena s-a gândit mereu la binele generațiilor viitoare. Ea a dorit o Românie demnă și curajoasă. Și întotdeauna a văzut ceea ce era mai bun în oamenii noștri. Grație ei, țara noastră a fost mai respectată în lume. Acesta este înțelesul profund al legământului Reginei-Mamă.

Este datoria noastră să-i continuăm legământul, construind o Românie care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care își folosește energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o țară în care tinerii români să dorească să trăiască.

Regina se întoarce, dincolo de moarte, la țara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preț, dragostea și încrederea în România.

Odihnească-se în pace!”

Regina-mamă Elena a României se întoarce acasă. Ceremoniile dedicate repatrierii rămăşiţelor sale pământeşti sunt organizate în zilele de 18 şi 19 octombrie 2019. În calitate de host broadcaster, Televiziunea Română asigură producţia TV a ceremoniilor funerare şi pune la dispoziţie semnal TV tuturor instituţiilor media interesate.

Transmisiunile directe ale TVR încep vineri, 18 octombrie, la ora 10.00 şi vor include ceremoniile de la Otopeni şi Palatul Elisabeta, apoi vor însoţi deplasarea cortegiului spre Curtea de Argeş.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite