EXCLUSIVITATE Patronii români din Spania trec prin cea mai dificilă situație de la începutul pandemiei

22 ianuarie 2021, 21:16

Elena și Ionuț sunt în Spania de 20 de ani, iar în ultimii 6 au organizat nunți, botezuri și mese festive pentru românii de aici, dar niciodată nu au trecut printr-o perioadă mai grea.

Beatrice Matei nu are angajați. Administrează singură, de 4 ani, un bar cu terasă și un magazin românesc, într-o localitate de lângă Valencia. Din cauza noilor restricții, a strâns toate mesele și scaunele și și-a înjumătățit activitatea.

În ciuda speranțelor apărute odată cu imunizarea, financiar, românii din Spania se așteaptă ca situația să fie din ce în ce mai grea.

Toate regiunile din Spania au impus noi restricții pentru a opri răspândirea virusului și zeci de mii de patroni au fost nevoiți să tragă obloanele.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: „În Valencia, după ora 18.00, străzile sunt aproape pustii. Magazinele sunt închise, la fel și barurile și restaurantele. În alte comunități autonome au fost suspendate toate activitățile neesențiale. S-au închis centre comerciale, săli de sport și au fost suspendate toate spectacolele culturale și de divertisment„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite