EXCLUSIVITATE Principesa Elena a fost izgonită din ţară. Carol a uzurpat tronul fiului său pe care l-a despărțit de Regina Mamă

15 octombrie 2019, 20:54

În 1928, Carol i-a cerut soției sale să divorțeze. Jurnaliștii îl urmăreau peste tot. A declanșat un imens scandal în Marea Britanie, de unde a fost expluzat cu tot cu amantă, după ce s-a descoperit că închiriase un avion pe care l-a umplut cu manifeste pe care urma să le trimită la București.

În 1930, Carol s-a întors și a uzurpat tronul fiului său, pe care-l apoi l-a despărțit de mama lui pentru a locui cu el la palat.

Românii au organizat manifestări de susținere pentru mama Regelui Mihai, iar Carol i-a interzis Principesei Elena să mai iasă în public sau la ceremonii. A pus sunt strictă supraveghere vila Kiseleff, unde a locuit Principesa Elena.

În anii 1930, Principesa Elena a acceptat multe umilințe din partea soțului ei pentru a fi alături de fiul său.

În 1932, Elena trebuia să petreacă o vacanță de 6 săptămâni cu fiul ei în Marea Britanie. După doar câteva zile, enervat că soția lui l-a îmbrăcat pe Mihai într-un costum, la ceaiul de la Palatul Buckingham, și nu în pantaloni scurți, cum i-a impus el să poarte, Carol a dat ordin ca Mihai să fie adus în România. A fost singura dată când Elena a reacționat. Le-a spus jurnaliștilor britanici că-i sunt încălcate drepturile de mamă.

Elenei nu i s-a mai at voie să se mai întoarcă în România. A locuit în Germania cu mama ei care a murit, în următoarele luni.

Pe 25 octombrie 1932, de ziua fiului ei, Elena a venit în România să-i fie alături, dar Carol a expulzat-o. Principesa Elena a fost escortată de șeful Poliței la Gara Băneasa, care a fost evacuată ca lumea să nu afle.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite