EXCLUSIVITATE Revelion cu restricții pentru românii din Spania. În unele regiuni, petrecerile se încheie la 12 noaptea

31 decembrie 2021, 19:35

Andrada este din Cluj, dar a venit în Spania cu familia când avea doar 3 ani. De curând a deschis un restaurant în Rubi, lângă Barcelona, și se pregătește de primul revelion. A cumpărat platouri pentru masa festivă, însă din cauza restricțiilor din Catalonia, din 140 de persoane vor veni doar 50.

ANDRADA PĂCURAR, administrator restaurant Barcelona: Guvernul a pus restricții destul de dure înainte de Sărbători, cu o capacitate de 50% și toque de queda (n.r., închiderea) de la 1. Asta ne-a obligat să începem petrecerea la 4 după-amiază și la multă lume nu le convine faptul că trebuie să plece la ora 12, când ei ar trebui atunci să ciocnească un pahar de șampanie.

Spania a depășit o sută de mii de infectări zilnice, iar în Madrid multe persoane cu simptome sunt considerate direct Covid pozitiv, din cauza capacității de testare depășite. Chiar și așa, capitala, Castilla la Mancha și Castilla y Leon sunt singurele regiuni care nu cer certificat Covid. În schimb, în Andalucia, Asturias, Aragon sau Pais Vasco codul QR este obligatoriu pentru a intră în baruri și restaurante. În plus, Valencia a limitat la 10 numărul persoanelor care pot sta la aceeași masă. Noul val i-a afectat puternic pe patronii români de localuri.

FLORINA MOHANU, administrator restaurant Alicante: Foarte multă lume se infectează, avem clienți care trebuiau să vină din Belgia, din Olanda, din afara Spaniei și nu au mai venit pentru că au ieșit pozitiv Covid. Multe persoane nu sunt vaccinate și atunci, ca să intri într-un restaurant trebuie să îți plătești testul, care e destul de scump, plus meniul pentru noaptea de Revelion.

Există și regiuni care au închis cluburile de noapte, au limitat orarul restaurantelor sau chiar au interzis circulația pe străzi după ora 1 noaptea, cum este Catalonia.

Restricții de călătorie în noaptea dintre ani vor fi și în Murcia, Asturias, Aragon sau Navarra. Indiferent unde veți alege să petreceți noaptea de Revelion, fie ca noul an să vă aducă bucurii și multă sănătate!

Din Spania, pentru Telejurnal, Oana Dobrescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite