Experiență inedită la Astra Film Festival. Proiecțiile au loc pe lac, dar și în centrul istoric al Sibiului
06 Septembrie 2020, 12:41
(actualizat 06 Septembrie 2020, 15:07)

Sibiul este, din nou, capitala filmului documentar. Prima proiecție de la festivalul Astra a fost o experiență inedită. Spectatorii au luat loc în bărci și hidrobiciclete și au vâslit spre o altfel de sală de cinema. Un lac presărat pe maluri cu mori de vânt, stuf și papură și cu un ecran uriaș în mijloc. Muzica de fanfară a făcut parte din coloana sonoara a acestei ediții inedite a festivalului de film organizat în muzeul din Dumbrava Sibiului.

Pentru cea de-a 27 -a ediție organizatorii au fost creativi pentru a putea îndeplini normele de siguranță. Spectatorii, nu mai mult de 4 într-o barcă, au vâslit pe muzică de fanfara spre ecranul uriaș unde au urmărit documentarul libanez „Povestea lui Fatat". O femeie care refuză să capituleze și reușește să evadeze spre Europa cu ajutorul unei bărci.

Filmele și atmosfera creată de sala de cinema inedită i-au încântat pe spectatori.

Anul acesta filmele documentare alese au teme variate și actuale: transformarea societății prezente, natură alterată de intervenția umană, migrația globală și modificarea relațiilor umane prin prisma tehnologiilor de comunicare.

Festivalul de film documentar în aer liber se încheie duminica viitoare. Proiecțiile au loc pe lac, dar și în centrul istoric al Sibiului. Un bilet pentru o proiecție clasică costă 15 lei, iar unul în barcă, 30 de lei.

La mijlocul lui octombrie, festivalul va avea și o ediție online.