Experiment în Olanda: Parc de distracții deschis doar pentru o zi

12 aprilie 2021, 07:34

2.000 de fani ai parcurilor de distracții au fost lăsăți să între pentru o zi și chiar să experimenteze din nou senzațiile țări din montagne-russe. Li s-a impus doar să arate un test anti-covid cu rezultat negativ. Cum spunea una dintre vizitatoare, „cinci secunde, un băț enervant în nas și apoi te distrezi o zi întreagă”.

”Sper că nu acesta va fi standardul, dar pentru o zi de distracţie, e foarte bine”, spune o vizitatoare.

”Ne-a lipsit distracţia asta, fiorul de a ne da peste cap, de a ne rostogoli fără să cădem„, sune un alt vizitator.

Experimentul a avut următoarele reguli: persoane cu vârste peste 12 ani au comandat un bilet online și au rezervat un test anti-covid în unul dintre cele câteva centre participante la proiect. Un rezultat negativ al testului făcut cu maximum 40 de ore înainte trebuia prezentat pe o aplicație de pe telefonul mobil la intrarea în parc, împreună cu un act de identitate.

”Vrem de fapt să vedem dacă oamenii sunt dispuși să fie testați pentru o zi și cum funcționează acest proces. Aplicația funcționează? Scanarea funcționează? Şi ce face un parc dacă ecranul devine roșu în loc de verde?”, spune Rene Peul, directorul parcului de distracții.

Participa la exeprimente similare teatre, cinematografe, grădini zoologice, o expoziție de flori, cazinouri și atracții turistice istorice. Peste tot, este necesară o planificare serioasă pentru a permite distanțarea socială. Concluziile experimentelor vor fi prezentate în curând, dau asigurări autoritățile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite