Expert imobiliar despre prețurile imobilelor: În orașele mari dezvoltatorii sunt mai flexibili, dar pe platformele imobiliare prețurile sunt la fel sau chiar au crescut un pic
12 August 2020, 10:55
(actualizat 12 August 2020, 12:06)

În vremuri tulburi în care foarte multe locuri de muncă au dispărut pur și simplu, iar oamenii, în general, și-au închis buzunarele, piață imobiliară are și ea de suferit. Românii se tem să facă investiții atât de mari în condițiile în care nu știu ce aduce ziua de mâine.

În sprijinul celor care, totuși, se încumetă să facă acest pas vine programul Noua casă prin care românii pot împrumută până la 140 de mii de euro pentru locuințele noi, construite în ultimii 5 ani.

Daniel Tudor, expert imobiliar, a analizat la TVR ce fel de case au căutat românii în prima jumătate a anului și cum vă evolua piață imobilară, având în vedere și derularea programului "noua casă".

El spune că între 15 mai și 15 iunie vânzările de case au fost pe un trend crescător, apoi au revenit la normal iar acum cu programul prima casa se simte din nou un val.

Pentru noi fluxul de întâlniri și de semnări este undeva la trei sferturi, față de perioada anterioară stării de urgență și cu premise bune să crească în continuare. Dacă se merge în ritmul asta și perspectivele sunt bune, ne așteptăm să revenim la cel puțin cum se întâmplau lucrurile înainte de 15 mai, a spus expertul imobiliar.

Cu privire la prețuri, Daniel Tudor spune că sunt ceva scăderi la nivel de discounturi, dacă ne referim la apartamentele noi, în orașele mari sunt mai flexibili dezvoltatorii, dar dacă te uiți pe platformele imobiliare preturile sunt la fel sau chiar au crescut un pic. De ce? Pentru că și pentru constructori prețul a crescut, din  nou, contrar așteptărilor noastre, Sunt puțini oameni iar materialele ajung mai greu, a explicat Daniel Tudor.

Expertul imobiliar a mai spus că cererea de case s-a dublat în această perioadă. Foarte căutate sunt și apartamentele cu gădină și cele cu birou.