Explozie a numărului de infectări cu noul coronavirus în România. Multe spitale sunt pline, iar personalul medical este depășit de afluxul de pacienți

2 iulie 2020, 21:09

La spitalul suport din Râmnicu Sărat nu mai este niciun pat liber, în condițiile în care pacienții COVID au fost internați în toate secțiile.

Cadrele medicale sunt aproape epuizate, iar singurul infecționist al spitalului este un medic pensionar care a lucrat fără pauză de la începutul pandemiei.

Și la spitalul județean Buzău mai sunt disponibile câteva paturi. Dar niciunul la ATI. Sunt infectate cu noul coronavirus mai multe cadre medicale, medicul șef epidemiolog și directorul de la Sănătate Publică.

Este focar de coronavirus și în Spitalul Județean Galați. 10 cadre medicale din mai multe secții s-au îmbolnăvit. La cardiologie și chirurgie nu se mai fac internări pentru că secțiile trebuie dezinfectate.

De la începutul epidemiei, la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Andrei 21 cadre medicale s-au îmbolnăvit de COVID.

În Prahova, din cei 234 de bolnavi internați la Ploiești, 100 sunt numai din ultimele 10 zile. Și două asistente de la Spitalul de Pediatrie Ploiești s-au îmbolnăvit de COVID. Același diagnostic l-au primit 5 fotbaliști de la echipa Petrolul Ploiești.

Un număr mai mare de cazuri noi s-a înregistrat în ultima perioadă în Capitală și în județul Argeș.

A început și testarea națională COVID 19 în urma căreia specialiștii vor afla câți români au trecut prin infecție, chiar fără să știe. Au fost recoltate deja peste 100 de probe în Ialomița și București.

În total, vor fi testate, printr-o metodă avansată peste 29 de mii de probe de la persoane care merg să-şi facă analize uzuale de sânge şi acceptă să fie incluse în eşantion. Studiul național se va încheia în septembrie.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite