Expoziţie foto: Lumea prin ochii copiilor din centre de plasament
02 Octombrie 2017, 17:24 (actualizat 02 Octombrie 2017, 17:27)
(actualizat 02 Octombrie 2017, 17:27) | Știrile TVR

O colecție de fotografii surprinse de copiii din centrele de plasament în timpul cursurilor şi taberelor tematice din această vară vor fi prezentate în cadrul expoziției  „Love Is All We Need” la Studio F64 din București, între 3 şi 7 octombrie. Fondurile strânse în urma aceste expoziții caritabile vor fi folosite pentru organizarea de noi tabere, prin programul educaţional ”Ajungem MARI”.

90 de copii din centre de plasament au participat în perioada mai-august la cursuri de fotografie alături de 16 voluntari profesionişti în acest domeniu. Ulterior, 62 dintre copii au mers în trei tabere de fotografie la munte, iar rezultatul este o primă expoziţie caritabilă -„Love Is All We Need”.

Astfel, în perioada 3 – 7 octombrie, vizitatorii pot admira la Studio F64 din București lucrările copiilor şi le pot comanda la diferite dimensiuni, iar fondurile colectate vor fi folosite pentru organizarea următoarelor tabere la munte. Costul participării unui copil în tabăra este de 650 de lei, iar fiecare fotografie cumpărată poate însemna o excursie sau o zi de tabăra pentru un copil care abia aşteaptă noi experienţe şi amintiri frumoase.

Pe lângă deprinderea tehnicilor fotografiei, cursurile și taberele au avut ca scop dezvoltarea copiilor și creșterea încrederii în forțele lor. Cu încurajările permanente ale fotografilor și ale celorlalți voluntari „Ajungem MARI”, copiii și-au depășit limitele și au fost tot mai creativi. La finalul fiecărei ieșiri sau excursii, copiii au fost foarte mândri de rezultatele lor și nerăbdători să le arate celorlalți cadrele surprinse.

Programul educațional „Ajungem MARI” al Asociației Lindenfeld sprijină 2000 de copii instituționalizați și din familii defavorizate din București și 25 de județe, implicând săptămânal peste 1000 de voluntari care le devin copiilor profesori, prieteni și modele. Programul include mai multe proiecte și servicii: pregătire școlară, ieșiri recreative, cursuri vocaționale, excursii, tabere de dezvoltare personală, consiliere vocațională, educație vizuală, educație financiară, orientare profesională, logopedie.

Expoziția are loc între 3 și 7 octombrie la Studio 64 (Bd. Unirii nr. 45). Fiecare fotografie are o poveste și este însoțită de replicile savuroase ale copiilor. Vernisajul are loc marți, 3 octombrie, între orele 18:00 si 21:00. Detalii pe pagina evenimentului „Love Is All We Need” si pe site-ul www.ajungemmari.ro.